• Info pre žiakov 9. ročníka....
        • Info pre žiakov 9. ročníka....

        • 28. 1. 2022
        • Proces podávania prihlášok na stredné školy v školskom roku 2021/2022.

          Podrobnejšie informácie si môžte prečítať na tomto odkaze: Podavanie_prihlasok_na_SS.pdf​​​​​​​


          Ministerstvo školstva  zverejnilo k prijímaciemu konaniu na SŠ pre šk. rok 2022/2023 toto usmernenie: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaciemu-konaniu-na-stredne-skoly-pre-skolsky-rok-20222023/


          1.  Zákonný zástupca vypĺňa len jednu prihlášku na vzdelávanie, na ktorej uvedie v poradí podľa záujmu

          - najviac dva netalentové odbory,

          - najviac dva talentové odbory.

          Poradie záujmu je informačné pre riaditeľov základných škôl a stredných škôl, uchádzač stále bude mať možnosť potvrdiť rozhodnutie o prijatí na vzdelávanie v ktorejkoľvek zo škôl, na ktorú bol prijatý.

          2.  Hodnotenie žiaka na prihláške potvrdzuje riaditeľ základnej školy.

          3.  Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu, na ktorú sa uchádzač hlási, je do 20. marca 2022 pre všetky odbory vzdelávania (talentové odbory aj netalentové odbory).

          4.  Prihlášku, v ktorej je jedným zo zvolených talentových odborov odbor vzdelávania na strednej športovej škole, je nutné zaslať v čo najskoršom termíne od ukončenia hodnotenia žiaka za prvý polrok z dôvodu overovania športového výkonu v čase od 21. marca 2022 do 14. apríla 2022.

          5.  Prihlášku možno podať

          - v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 01. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov). Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

          6.  Povinnými prílohami prihlášky podľa druhu záujmu o štúdium sú:

          a) Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti na účel schopnosti študovať zvolený študijný odbor alebo učebný odbor / vzor potvrdenia je prílohou č. 1 tohto usmernenia /

          - predkladá len uchádzač o štúdium v tých študijných odboroch alebo učebných odboroch, ktoré ministerstvo školstva do 31. januára 2022 zverejní na webovom sídle v časti regionálne školstvo/vzdelávanie na stredných školách, link: https://www.minedu.sk/zoznam-ucebnych-odborov-a-studijnych-odborov-v-ktorych-sa-vyzaduje-zdravotna-sposobilost/.

          b) Správa z diagnostického vyšetrenia vykonaná zariadením poradenstva a prevencie nie staršia ako dva roky

          - predkladá len uchádzač so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

          c) Vyjadrenie lekára so špecializáciou všeobecné lekárstvo o zdravotnej spôsobilosti študovať zvolený odbor vzdelávania

          - predkladá len uchádzač so zdravotným znevýhodnením.

          d) Potvrdenie o odbornom vzdelávaní a príprave žiaka v systéme duálneho vzdelávania, vydané zamestnávateľom, ktorý má so školou uzatvorenú zmluvu o duálnom vzdelávaní ,

          - predkladá len uchádzač, ktorý podáva prihlášku na vzdelávanie v študijnom odbore alebo učebnom odbore, v ktorom sa odborné vzdelávanie a príprava poskytuje v systéme duálneho vzdelávania.

          e) Kópie vysvedčení

          - predkladá len uchádzač, ktorý bol z niektorého vyučovacieho predmetu na vysvedčení hodnotený slovne (v tomto prípade predkladá len vysvedčenie s príslušným slovným hodnotením), alebo ak nie je možné, aby základná škola, ktorú žiak navštevoval alebo navštevuje, potvrdila hodnotenie žiaka uvedené na prihláške.

          f) Kópie diplomov alebo certifikátov, ktoré preukazujú umiestnenie žiaka v predmetovej olympiáde alebo súťaži (nepovinná príloha)

          - predkladá len uchádzač, ktorý uvádza v prihláške umiestnenie v predmetovej olympiáde alebo súťaži.


          Termíny prijímacích skúšok v školskom roku 2021/2022


          Prvé kolo prijímacích skúšok sa koná:

          1.termín: 02. 05. a 03. 05. 2022  (vrátane 8. roč. gymnázií)

          1.termín: od 04. 05. 2022 do 06. 05. 2022  (talentové skúšky)

           

          Druhé kolo prijímacích skúšok sa koná :  

          2. termín:  09. 05.  a  10. 05. 2022 (vrátane 8. roč. gymnázií)

          2. termín:  od 11. 05. 2022 do 13. 05. 2022  (talentové skúšky) 

           

          Termíny konania prijímacích skúšok na stredné športové školy: 

          - prvá fáza - overenie športového výkonu:

           od 21.3. do 14.4.2022 pre všetky druhy športov 

           

          - druhá fáza – psychodiagnostické vyšetrenie:

           1. termín: od 4. 5. 2022 do 6. 5. 2022 

           2. termín: od 11. 5. 2022 do 13. 5. 2022 

           

          Pozvánka na prijímacie skúšky má prísť najneskôr päť dní  pred termínom ich konania.

          Termín pre zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 je 18. 05. 2022 (v čase od 0:00 do 23:59 hod.).

          Žiakovi, ktorý bol prijatý na štúdium, oznámi SŠ termín, miesto a spôsob zápisu na štúdium spolu s doručením rozhodnutia o prijatí. Každý žiak prijatý na SŠ dostane zápisný lístok, ktorý vydá príslušná základná škola. Zápisný lístok dostane od ZŠ žiak iba jeden, ktorý je prenosný. Zápisný lístok musí žiak odovzdať strednej škole, na ktorú bol prijatý, v termíne uvedenom na rozhodnutí o prijatí. Ak žiak neodovzdá zápisný lístok v určenom termíne, rozhodnutie o prijatí je neplatné. Ak je žiak úspešný aj na inej SŠ a uprednostní štúdium na nej, vyzdvihne si zápisný lístok a odovzdá ho na druhej strednej škole, na ktorú sa zapíše.


          Zákonný zástupca najneskôr 23. mája 2022 (23:59 hod.) písomne potvrdí strednej škole prijatie na vzdelávanie. Vzor potvrdenia je prílohou č. 2 tohto usmernenia. Ostatné rozhodnutia o prijatí na odbory vzdelávania uvedené v prihláške strácajú platnosť.


          Proti rozhodnutiu o neprijatí sa môže zákonný zástupca  odvolať v lehote do piatich dní odo dňa doručenia rozhodnutia na adresu, ktorá je uvedená v rozhodnutí.

          Ak žiak nebol prijatý ani na jednu zo SŠ, môže si podať prihlášku na jednu zo stredných škôl, kde sa bude konať druhé kolo prijímacích skúšok.



        • Poďakovanie

        • 26. 1. 2022
        •      Tak, ako každý rok, počas vianočných sviatkov, sú ľudia štedrejší, lepší, ohľaduplnejší. Nebolo tomu inak ani tento rok. Aj teraz sme sa zapojili do zbierky: Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.  Týmto spôsobom chceme potešiť babičku, deduška, starkých v domove dôchodcov.

          Nemohli by sme to uskutočniť, ak by sme nemali láskyplných žiakov a ochotných rodičov.

          Milí rodičia a žiaci, vyjadrujeme veľké

          ĎAKUJEME

          a tak, ako napísala aj naša koordinátorka:  "...vidíme, že láska v srdci  a dobro je tu stále..."

          "...tak nech máme Vianoce každý deň v roku..."

        • Preberanie Ag testov

        • 17. 1. 2022
        • Dňa 19.01.2022 (streda) v čase od 12:00 do 15:00 hod. budú odovzdané antigénové testy rodičom, ktorí prejavili záujem testovať svoje dieťa. Testy budú odovzdané vo vonkajších priestoroch areálu školy - zadný vchod.

          Prosíme dodržať stanovený čas!

          Rodič podpisuje preberací protokol, v ktorom sa zaväzuje, že samotesty budú využité u žiaka za účelom diagnostiky ochorenia COVID - 19  a že bude pravidelne informovať ZŠ (triednu učiteľku) o vykonaní Ag testovania (odporúča sa v pondelok a štvrtok).